• Welding Solutions Hardware

  • In tijden waar het moeilijk is om bekwame lassers te vinden kunnen we met onze robots, cobots een andere automatisatieoplossingen de productiviteit binnen uw bedrijf een boost geven. Al onze oplossingen zijn kostenefficiënt, gebruiksvriendelijk, flexibel inzetbaar en zorgen voor een hoger rendement. 

   Of het nu gaat om staal- of aluminiumtoepassingen, MIG- of MAG-lassen, Squadron Motion heeft als zusteronderneming van de firma STAS, veel ervaring en wil die ervaring nu met u delen. 

   Starten en voeling krijgen met lasautomatisatie kan al met een cobot. Wenst u eerder snel geholpen worden dan zijn onze ‘Plug and Play’-cells waarschijnlijk een betere optie. Voor installaties die niet in een standaardoplossing te gieten zijn werken we ook op maat.

  • Challenge us
 • Simon kadula 8gr6b Ob QLOI unsplash
  • Cobot Solutions

  • Cobots hebben een lage instapdrempel en zijn ontworpen met veiligheid en efficiëntie in het achterhoofd. Ze staan ten dienste van de lasser en proberen hem in zoveel mogelijk taken te ondersteunen. Daarvoor hebben we ook specifieke software ontwikkeld. Concreet kunt u bij Squadron Motion terecht voor cobots van ABB en YASKAWA, twee gerenommeerde merken in de wereld van de lasautomatisatie. Beide cobots zijn standaard uitgerust met een lasbron van ESAB, Fronius of EWM, hebben een werkgebied van 800 bij 800 mm en zijn geschikt voor eenvoudige lasbewerkingen. Voor meer info, raadpleeg de technische fiche.

   Plug and Play-cells

   In een lascel komen verschillende lasprocessen samen, die we voor u zoveel mogelijk willen automatiseren. Dat dat niet complex of duur hoeft te zijn bewijzen we met onze ‘Plug and Play’-lascellen. U hebt daarbij de standaardkeuze tussen cellen van ABB en YASKAWA, die telkens zijn uitgerust met een lasbron van ESAB, FRONIUS of EWM. Daarbij hoort ook een opspanmal die de werkstukken op zijn plaats houdt en correct positioneert, waarna een robot de lasbewerkingen uitvoert. De lasser zelf, die heeft nog steeds een belangrijke taak: hij of zij staat in voor de kwaliteitscontrole van alle stukken.  

   Wie een lascel wil configureren, heeft verschillende mogelijkheden. De meeste configuraties bestaan uit een vaste tafel en werken sequentieel. Daarbij gaat de robot geen bewerkingen uitvoeren wanneer er werkstukken gewisseld worden. Daartegenover staan de iets meer geavanceerde lascellen die voorzien zijn van een draaitafel of rotator. Deze geven de lasser de mogelijkheid om nieuwe stukken te plaatsen terwijl de robot aan de andere zijde blijft verder lassen. Tot slot zijn er ook nog trackoplossingen, die uit 2 werkcentra bestaan. Welke lascel u ook verkiest, we gaan telkens voor gebruiksvriendelijke installatie, met een maximaal rendement. Daarvoor hebben we ook specifieke software ontwikkeld. 

   Voldoen deze standaardconcepten niet aan uw behoeften? Squadron Motion biedt ook volledig op maat gemaakte lasrobotcellen aan.

 • Sergio rota KK6 U Bw1 G Si4 unsplash
   • Custom Solutions

  • Onze Custom Solutions zijn ontworpen om een antwoord te bieden aan uw specifieke noden. Daarbij starten we steeds vanuit een intakegesprek, waarna we een kostenraming en lastenboek maken. Van zodra we een akkoord hebben, wordt in ons atelier de installatie opgebouwd en grondig uitgetest alvorens ze naar uw bedrijf vertrekt. Hierdoor kunnen we een vlotte ingebruikname garanderen. Bij Squadron Motion gaan we geen uitdaging uit de weg. 

  • Refurbished Solutions

  • Voor een oude lasinstallatie die een upgrade nodig heeft kunt u eveneens bij Squadron Motion terecht. Daarbij starten we, net zoals bij onze Custom Solutions, vanuit een intakegesprek om erna een kostenraming en lastenboek te maken. In tegenstelling tot onze Custom Solutions komen we voor Refubished Solutions wel ter plekke om de installatie om te bouwen. Is uw installatie aan een upgrade toe?

  • Interesse in de lastoepassingen van Squadron Motion?

  • Contacteer ons en plan een demo in!