• Welding Solutions Software

  • Als partner van ABB en YASKAWA kiest Squadron Motion voor cobots en robots gekoppeld aan industriële robotcontrollers. Deze ‘teach pendants’ maken het programmeren en bedienen van een industriële robot een stuk eenvoudiger en stellen operators in staat om bewegingen, taken en functies van de robot in te stellen en op te volgen. Zowel bij onze cobots als robots is de bediening identiek, op die manier kunt u uw operators flexibel gaan inzetten. Het softwarepakket dat u nodig heeft om de installatie aan te sturen hangt dan weer af van de stukken die bewerkt moeten worden:

   • Voor families van producten raden we u SQ Robot Programming Software aan. Deze software is beschikbaar voor ABB en YASKAWA installaties. 
   • Voor wie unieke stukken met meerdere robots wil bewerken is OCTOPUZ een goede keuze. 
   • Wie enkel ABB in huis heeft kan ook kiezen voor RobotStudio.
   • Enkel YASKAWA in huis? Dan bent u met MotoSim het beste geholpen.
  • Challenge us
 • 20210504 STAS Reportage Stockbeelden Jeroen Willems 277
  • SQ Robot Programming System

   SQ Robot Programming Software is de perfecte softwareoplossing om productfamilies te bewerken. Productfamilies zijn stukken die verschillen in eigenschappen maar waartussen er een logisch verband kan gelegd worden, zoals bijvoorbeeld ramen of deuren, allerhande liggers of zelfs transportmiddelen. Hierbij wordt op basis van producteigenschappen automatisch een lasprogramma geschreven en opgestart, zonder dat er nog een programmeur bij te pas komt. Ook de operator wordt niet extra belast, want het systeem biedt automatisch de juiste programma’s aan. Dit systeem is ideaal voor productfamilies met veel variatie die enkel-stuk geproduceerd worden.

   OCTOPUZ

   OCTOPUZ is een offline simulatiesoftware die toelaat om meerdere merken robots aan te sturen vanuit eenzelfde pakket. Deze software is voornamelijk interessant wanneer u robots van meerdere merken bezit en bewijst zijn nut bij een grote variatie aan stukken. OCTOPUZ is compatibel met lasrobots van ABB en YASKAWA, CLOOS, FANUC en Panasonic lasrobots.

   RobotStudio

   Robotstudio is de specifieke programmeer-en simulatieomgeving voor ABB robots. Deze software is interessant wanneer u enkel robots van het merk ABB wenst aan te sturen en als er een grote variatie aan stukken is. Het voordeel van deze oplossing is dat u het programma dat u aanmaakt direct op een virtuele robotcontroller kan testen.

   MotoSim

   MotoSim is de specifieke programmeer- en simulatieomgeving voor YASKAWA robots. Deze software is interessant wanneer u enkel robots van het merk YASKAWA wenst aan te sturen en als er een grote variatie aan stukken is. Hier geldt eveneens dat u het programma direct op een virtuele robotcontroller kan testen.

  • INTERESSE IN DE LASsoftware VAN SQUADRON MOTION?

  • Contacteer ons en plan een demo in!